Massage Lomma: Triggerpunkter

Massage Lomma Triggerpunkter: Pressur – eller tryck. Du kan behandla triggerpunkter själv genom…

För det första, om du har ont eller ömma punkter så kan du trycka under några sekunder upp till en minut. Därefter, släpp trycket långsamt och flytta dig. Inte mycket, det kan räcka med ett par millimeter. För att utveckla detta, så är det normalt att känna smärta när du trycker mot en ömma punkten. Det är helt ofarligt om du inte har skadad dig på grund av yttre våld såsom slag.

Boka massage i Lomma för att behandla triggerpunkter. Se öppettider.

Om du har haft ont i en muskel som känns hård och öm som en knuta när du trycker över området? Det är troligen en triggerpunkt! Om du har tränat mycket eller spänt muskeln i en repetitiv rörelse så kan den bli lite överansträngd eller inflammerad. Det är ofta statisk belastning också eller att du har vilat för mycket (läs tränat för lite) eller stressat.

Man kan dela in triggerpunkter i olika kategorier; aktiv, latent och passiv. En aktiv triggerpunkt gör ont och om man applicerar ett tryck över den uppstår allt som oftast en smärtsensation som antingen känns av lokalt i området där trycket applicerats, alternativt sprider sig till ett annat område eller kroppsdel. Det senare brukar kallas för refererad smärta.
En latent triggerpunkt ger oftast ingen smärta men kan ömma vid tryck och muskeln kan kännas stel. Den passiva triggerpunkten ger vanligtvis inga symptom men kan kännas av som just en liten knöl vid beröring av muskulaturen.

Man kan behandla en triggerpunkt genom massage, pressur, kyla/värme, stretching mm.

Boka tid för massage i Lomma för att behandla dina muskelknutor, triggerpunkter.

Triggerpunkterna – Massage Lomma

Vi kallar det för muskelknutor eller triggerpunkter. Alltså, ömma och smärtsamma punkter i muskler och fascia. Om de aktiveras så stör de hela kroppsfunktionen och de kan göra mycket ont. Det är väldigt vanligt att den ömma punkten sitter på ett ställen men att du får sekundära problem med smärta som t.ex. strålar ut till en annan del av kroppen. Denna sekundära eller refererade smärta som man ibland kallar det är ofta i form av strålande, molnande värk eller domningar. Det kan ge dig en försämrad livskvalité om det inte behandlas.

Om du t.ex. har ont i skulderbladet på vänstersida så kan du få svårt att lyfta hela vänster-arm.

Hur skapas en triggerpunkt?

Triggerpunkterna finns alltid där men de kan aktiveras av olika saker. Såsom plötsliga rörelser, att du halkar eller sträcker dig ner för att knyta skorna långsamt. Eller att du sitter vid datorn hemma hela dagarna. Du kanske har ont av en konstig sovställning…

Det vanligaste är att man gör en, för muskeln, ovan rörelse Muskeln reagerar med att låsa sig och du får ont.

Kan en triggerpunkt lösa upp sig själv?

En muskelknuta eller en triggerpunkt är en förändring i muskelfiber p.g.a ojämnt arbete eller ovant arbete för en specifik muskel. Muskeln spänner sig i omgångar och blir troligen för kort och stel. Att den är stram och stel kan hjälpas genom massage av triggerpunkten. Det är svårt att få en sån knuta att lösa upp sig själv. Om man låter det gå en längre tid så ökar bristen på näring och syre till muskeln och man får ännu mer ont.

Kan jag bli av med min smärta? Massage Lomma Triggerpunkter

Smärtan från triggerpunkterna kan komma och gå, ibland upplevs det som slumpartat. Vi kan aldrig veta när en triggerpunkt kommer att ömma eller “aktiveras”. Du som har sunda livsvanor, äter bra, sover bra och tränar 1-2 ggr per vecka eller mer har också bäst förutsättningar att ha “lugna” triggerpunkter. Men ibland så får man ändå ont och då kan det vara bra att behandla.

massage lomma triggerpunkt

Behandla triggerpunkt i Lomma

Man kan behandla en triggerpunkt genom att trycka på den ömma punkten under några sekunder eller längre och släppa efter lite för att därefter byta plats, några millimeter i taget.

massage-lomma-triggerpunkt

Vår massage-terapeut behandlar triggerpunkter i Lomma

Vi har triggerpunkter i hela kroppen, från nacke och skuldror till, säte, rumpa, ländrygg, axlar och armar. Alla triggerpunkter kan ge symtom som smärta, stelhet, nackspärr, huvudvärk, domningar i armar mellan skulderbladen och tunga armar, ryggskott mm. eller falsk ischias.

Fråga gärna om din massage-terapeut kan komma åt dina triggerpunkter och se om du kan aktivera dem där du behöver det som mest.

Läs mer om massage i Lomma. Läs om våra öppettider.

Vår samarbetspartner Sund och Stark Hälsocenter i Lomma är vår lokal-partner. Se hemsidan här.